Smördegsinbakad nötfärsrulle
- 4 personer
- 45 min
300 g nötfärs 2. Rosta solroskärnorna i
1 dl solroskärnor en varm och torr stek -
125 g bacon panna. Lägg över dem på
1 msk smör en tallrik.
1 vitlöksklyfta 3. Dela baconet i små bi -
1 tsk salt tar och knaperstek dem i
1 krm svartpeppar en stekpanna. Lägg dem
2 msk japansk soja åt sidan.
1 ägg 4. Bryn färsen i en klick
50 g riven lagrad ost smör. Finhacka vitlöken
1 msk potatismjöl och peppar. Lägg den brynta
1 fryst smördegsplatta, färsen i en skål och blanda
Findus ner sojan, det knaper -
1 ägg till pensling stekta baconet, ägg, ost
2 msk solroskärnor och potatismjöl.
5. Kavla ut smördegs- vik ihop dem över fyll-
plattan på mjölat bak- ningen till ett paket. Vänd
bord till lite mer än dub- på paketet och skär några
bel storlek ca 20x25 cm. solroskärnor ovan-
Lägg över den på plåt på.
med bakpapper. 8. Baka i ugn ca 20 mi-
6. Lägg en sträng av hälf- nuter.
ten av de rostade solros-
fröna mitt på smördegs-
plattan.Lägg köttfärsen i
en sträng ca 8 cm bred,
ovanpå kärnorna och av-
sluta med resten av sol-
roskärnorna.
7. Pensla kanterna på
smördegen med ägg och
Till dig som tittar på bloggen just nu!
SvaraRaderaDu kan ju skriva ut det här receptet det tycker du nog är gott.
inthe goth
SvaraRaderaHej det är Joel på Flygleskolan...
SvaraRaderaKul om du färlägger dina bilder :)
Ska prova receptet!