måndag 11 mars 2013

Man behöver väl inte bara ha teckningar man kan väl ha recept också!

Smördegsinbakad nötfärsrulle

  • 4 personer
  • 45 min
   Ingredienser:                                 1. Sätt ugnen på 225˚.                                                                       
300 g nötfärs                                  2. Rosta solroskärnorna i                                        
1 dl solroskärnor                           en varm och torr stek -                                                         
125 g bacon                                      panna. Lägg över dem på                      
1 msk smör                                        en tallrik.
1 vitlöksklyfta                                 3. Dela baconet i små bi - 
1 tsk salt                                             tar och  knaperstek dem i
1 krm svartpeppar                        en stekpanna. Lägg dem
2 msk japansk soja                        åt sidan.
1 ägg                                                     4. Bryn färsen i en klick 
50  g riven lagrad ost                    smör. Finhacka vitlöken 
1 msk potatismjöl                           och peppar. Lägg den brynta
1 fryst smördegsplatta,                färsen i en skål och blanda
Findus                                                  ner  sojan,  det  knaper -           
1 ägg till pensling                            stekta baconet, ägg, ost   
2 msk solroskärnor                         och potatismjöl.

                                                                       
5. Kavla ut  smördegs-                               vik ihop dem över fyll-
plattan på mjölat bak-                                ningen till ett paket. Vänd
bord till lite mer än dub-                             på paketet och skär några
bel storlek ca 20x25 cm.                           solroskärnor ovan-
Lägg över den på plåt                                på.
med bakpapper.                                        8. Baka i ugn ca 20 mi-       
6. Lägg en sträng av hälf-                           nuter.
ten av de rostade solros-
fröna mitt på smördegs-
plattan.Lägg köttfärsen i
en sträng ca 8 cm bred,
ovanpå kärnorna och av-
sluta med resten av sol-
roskärnorna.
7. Pensla kanterna på 
smördegen med ägg och










3 kommentarer:

  1. Till dig som tittar på bloggen just nu!
    Du kan ju skriva ut det här receptet det tycker du nog är gott.

    SvaraRadera
  2. Hej det är Joel på Flygleskolan...
    Kul om du färlägger dina bilder :)
    Ska prova receptet!

    SvaraRadera